Politic

LIVE // Alegătorii din Bălți au ieșit la protest: ”Марина наш примар!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulți bălțeni s-au adunat în fața Judecătoriei Bălți pentru a o susține pe Marina Tauber, unde în curând se va examina demersul CEC privind excluderea candidatului partidului ȘOR din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor de la Bălți.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Sute de oameni s-au adunat în fața Judecătoriei Bălți unde în curând va începe ședința de judecată în care se va examina solicitarea CEC de anulare a înregistrării candidatului din partea Partidului ȘOR, Marina Tauber.

Aceștia scandează ”Marina Tauber noi suntem cu tine”, ”Jos Maia Sandu” și ”Victorie”. Marina Tauber a urcat pe scenă, iar împreună cu cei prezenți au strigat ”Руки прочь от Бельцы”.

Bălțenii au susținut masiv discursul Marinei Tauber și i-au transmis mesaje de încurajare.

Amintim că Partidul „ȘOR” a invitat bălțenii la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

Sursa: sinteza.org

loading...

Comments are closed.