Politic

LIVE // Alegătorii din Bălți au ieșit la protest: ”Марина наш примар!”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai mulți bălțeni s-au adunat în fața Judecătoriei Bălți pentru a o susține pe Marina Tauber, unde în curând se va examina demersul CEC privind excluderea candidatului partidului ȘOR din cursa electorală pentru turul doi al alegerilor de la Bălți.

Sute de oameni s-au adunat în fața Judecătoriei Bălți unde în curând va începe ședința de judecată în care se va examina solicitarea CEC de anulare a înregistrării candidatului din partea Partidului ȘOR, Marina Tauber.

Aceștia scandează ”Marina Tauber noi suntem cu tine”, ”Jos Maia Sandu” și ”Victorie”. Marina Tauber a urcat pe scenă, iar împreună cu cei prezenți au strigat ”Руки прочь от Бельцы”.

Bălțenii au susținut masiv discursul Marinei Tauber și i-au transmis mesaje de încurajare.

Amintim că Partidul „ȘOR” a invitat bălțenii la un protest de amploare în fața Judecătoriei din Bălți, unde va fi examinată decizia CEC de eliminare din cursa electorală a Marinei Tauber. Într-o adresare video, Ilan Șor i-a îndemnat pe bălțeni să iasă în stradă pentru a-și apăra votul, viitorul și dreptul de a alege. Potrivit lui, decizia de miercuri a CEC este nimic altceva decât un act de vandalism împotriva statului de drept și democrației.

„Stimați bălțeni, vă îndemn ca mâine, la 11:00, să veniți în fața Judecătoriei din Bălți, de pe strada Hotin 43, nu ca să o susțineți pe Marina Tauber, pe mine sau Partidul „ȘOR”, dar ca să susțineți dreptul dumneavoastră de a alege primarul pe care îl doriți voi, dar nu pe cel care vi-l bagă pe gât Maia Sandu. Îi îndemn pe toți locuitori țării care nu sunt indiferenți să vină să lupte pentru democrație. Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Bălți, mâine ar putea să se întâmple peste tot în țară. Această liftă și-a ieșit din minți, a întrecut toate granițele, regimul a turbat”.

Ilan Șor a mai adăugat că vineri, la Bălți, va fi decisă soarta democrației în Republica Moldova.

Sursa: sinteza.org

loading...

Comments are closed.