Alte știri

LIVE de pe aeroportul Șeremetievo, unde e reținut Cavcaliuc: „Se tem de el”

Pinterest LinkedIn Tumblr

De azi-dimineață, liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, este reținut pe aeroportul Șeremetievo din Moscova, unde a ajuns cu alți doi candidați pentru funcția de deputat, Valentina Geamănă și Alexandru Cîrpa, ca să meargă la o întâlnire electorală cu moldovenii din Rusia.

O ultimă informație privind soarta liderului PACE a fost transmisă de Valentina Geamănă, membră a delegației reținută alături de Gheorghe Cavcaliuc pe aeroportul din Moscova: „Nici până acum nu știm ce se întâmplă cu domnul Cavcaliuc”.

Potrivit Valentinei Geamănă în spatele celor întâmplate sunt oponenții politici ai PACE, care sunt panicați de popularitatea în creștere a lui Gheorghe Cavcaliuc și PACE.

Reprezentanții PACE au protestat azi în fața sediului PSRM și a Partidului Nostru, membrii PACE acuzându-i pe liderii celor două partide, Igor Dodon și Renato Usatîi că și-au unit forțele pentru a bloca întâlnirea dintre Gheorghe Cavcaliuc și alegătorii moldoveni din diaspora rusă.

În fața Partidului Nostru s-a scandat Balabol la Pușcărie, cu referire la Renato Usatîi și ilegalitățile patronate de acesta. Protestele au avut un efect extrem de puternic în societatea moldovenească.

La fel, vicepreședintele PACE, Valentina Geamănă a venit și cu mulțumiri pentru toți cetățenii care îi scriu mesaje de susținere și de încurajare și care disprețuiesc această acțiune neomenească împotriva lui Cavcaliuc și PACE.

Menționăm că echipa Partidului PACE a protestat în masă la sediile partidelor conduse de Igor Dodon, Renato Usatîi, la Ambasada Rusiei în Moldova, CEC, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

loading...

Comments are closed.