Alte știri

LIVE: Fenomen unic în 2019 – Super Luna de Zăpadă este vizibilă și în Moldova!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Super Luna plină de Zăpadă, vizibilă şi în Moldova, are cea mai mare dimensiune şi este mai luminoasă din 2019. Conform NASA, „Super Luna de Zăpadă” va fi vizibilă în noaptea de 18 spre 19 februarie.

Deşi „Super Luna de Zăpadă” nu este un eveniment la fel de extravagant precum „Eclipsa de Super Lună Sângerie” din ianuarie, cu siguranţă atrage atenţia pasionaţilor de astronomie, prin mărimea şi luminozitatea sa.
 
În martie va avea loc o a treia „Superlună”, fiind şi ultimul astfel de eveniment din 2019, scrie Time. Conform astronomilor, într-un an pot avea loc cel mult patru fenomene de „Superlună”.
 
Super Luna are loc atunci când Luna este simultan plină şi aflată la perigeu (punctul din orbită este la cea mai mică distanţă de Pământ). Atunci când are loc fenomenul, Luna pare mult mai mare şi mai luminoasă pe cer. Luna nu orbitează într-un cerc perfect din cauza forţeilor gravitaţionale ale Soarelui şi Pământului, de aceea distanţa satelitului natural faţă de planeta noastră diferă în anumite momente ale anului.
 
Următoarea Lună plină va fi vizibilă pe 20 martie şi aceasta fiind catalogată ca „Super Lună”, însă cu dimensiuni mai reduse decât cea din februarie.
loading...

Comments are closed.