LIVE // Ilan Șor, mesaj la protestul din fața Judecătoriei Bălți: „Puterea vrea să fure dreptul oamenilor de a-și alege singuri primarul pe care îl vor”

Protestul de amploare din fața judecătoriei Bălți, la care s-au adunat mii de oameni, continuă și la această oră. Cu puțin timp în urmă, în fața mulțimii a ieșit, în direct, și liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. El a declarat că, după decizia abuzivă a Comisiei Electorale Centrale, puterea de la Chișinău, în frunte cu Maia Sandu, a transformat Republica Moldova într-un stat totalitar.

„Puterea vrea să fure dreptul oamenilor de a-și alege singuri primarul pe care îl vor. Ceea ce s-a întâmplat zilele trecute înseamnă totalitarism. Noi condamnăm vehement acest act. Suntem obligați să mergem până la capăt pentru a apăra drepturile și voturile oamenilor. Timp de câteva luni, această guvernare a distrus economia, a sărăcit oamenii și a majorat prețurile. Maia Sandu nu este stăpâna acestei țări, nu ea decide în locul oamenilor”, a spus Ilan Șor.

Cu un mesaj în fața mulțimii adunate în fața Judecătoriei a venit și Marina Tauber, care le-a transmis oamenilor să lupte pentru votul lor și pentru viitorul lor.

„Pe 21 noiembrie, voi, bălțenii, m-ați ales să fiu primarul vostru. Asta a fost alegerea Dumnevoastră, care pe mine mă onorează. Este decizia Dumneavoastră și nimeni nu are dreptul să nu țină cont de ea, nici Maia Sandu, nici Pavel Postică, nici SIS și nici alții de la Chișinău, care încearcă acum să vă fure șansa la o viață mai bună, pentru voi, pentru copiii și pentru nepoții voștri”.

Comisia Electorală Centrală a decis miercuri să ceară instanței de judecată de la Bălți să o excludă din cursă pe Marina Tauber, iar motivul invocat de CEC este faptul că „candidatul nu a declarat cheltuielile pentru ceea ce au mâncat activiștii pe perioada campaniei electorale”, o prevedere care nici nu se regăsește în Codul Electoral, iar nici un candidat electoral, în nicio campanie electorală organizată până acum în Moldova, nu declarat asemenea cheltuieli. Mai mult, pretinsele încălcări au fost înregistrate în campania primului tur de scrutin, care a fost declarat corect de aceeași Comisie Electorală Centrală.

Total
0
Shares
Total
0
Share