Externe

LIVE: Protest disperat în Rusia după incendiul apocaliptic din Kemerovo. Oamenii cer demisia lui Putin

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un protest spontan s-a declanșat în Kemerovo, Rusia, în orașul unde a avut loc incendiul soldat cu moartea a 64 de oameni, mulți dintre ei copii.

Un protest neașteptat a izbucnit marți în Kemerovo, Rusia, unde peste 64 de persoane și-au pierdut viața într-un centru comercial cuprins de flăcări. La fața locului a venit un guvernator, dar protestatarii cer o comisie specializată, pentru a determina circumstanțele. Oamenii cer demisia guvernatorului Aman Tuleev, dar și a președintelui Vladimir Putin. Peste 64 de persoane, printre care în jur de 50 de copii, au decedat în incendiul de la mall-ul din orașul aflat la aproximativ 3.000 de kilometri est de Moscova. Potrivit informațiilor, centrul comercial nu avea autorizația din partea pompierilor.

Vladimir Putin a fost în orașul Kemerovo și a depus flori la locul tragediei. După aceasta, Putin a organizat o ședință în care s-a discutat despre cele întâmplate. În cadrul ședinței, Putin a declarat că tragedia s-a întâmplat din cauza neglijenței și a indiferenței. „Ce se întâmplă, nu este vorba de război sau de o un izbucnire bruscă a gazului metan într-o mină. Oamenii, copiii au venit acolo să se relaxeze. Vorbim despre demografie și pierdem atât de mulți oameni din ce cauză, din cauza neglijenței criminală, a nepăsării„, a spus Putin.

loading...

Comments are closed.