Live

LIVE // Urmăriți în direct eclipsa inelară de soare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prima eclipsă de soare din acest an va fi vizibilă astăzi în multe părți ale Europei. În Rusia, locuitorii din Yakutia și Chukotka o vor putea vedea în întregime. Fazele parțiale ale eclipsei pot fi observate din Moscova, unde Luna, la ora 14:26, ora Moscovei, va închide discul solar cu 16%, scrie euronews.com

O eclipsă inelară, ca o eclipsă parțială, nu ascunde complet Luna. Soarele, nivelându-se cu luna, va crea un „inel de foc” în jurul satelitului terestru. În acest moment, Luna este la cel mai îndepărtat de Pământ, astfel încât Soarele, care de obicei pare mai mic, arată puțin mai mare decât Luna.

Această vedere rară va fi pe deplin vizibilă doar pentru persoanele care trăiesc în cele mai înalte latitudini – în nord-vestul Canadei, în nordul extrem al Rusiei, în Groenlanda și la Polul Nord.

O eclipsă inelară va fi, de asemenea, vizibilă, dar numai parțial, în nord-vestul Americii de Nord, o mare parte a Europei, inclusiv Franța și Marea Britanie și părți din Asia.

Eclipsa va dura aproximativ două ore, de la 12:00 la 14:00 ora Moscovei. Va atinge apogeul între 12:55 și 13:20 ora Moscovei.

loading...

Comments are closed.