LIVE // Zeci de mii de oameni s-au adunat în PMAN, pentru a cere demisia guvernării PAS și a Maiei Sandu

Este a cincea duminică de proteste antiguvernamentale, organizate de Partidul „ȘOR”, în centrul Chișinăului. De această dată, zeci de mii de oameni, din toate colțurile țării, s-au adunat în Piața Marii Adunări Naționale, pentru a cere repetat demisia guvernării PAS și a președintelui Maia Sandu, pe care îi acuză de toate crizele și de sărăcirea populației, precum și organizarea alegerilor anticipate.

Liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, i-a îndemnat pe toți cetățenii, care își doresc revenirea la normalitate, să vină astăzi, la ora 15:00, în PMAN. Potrivit lui Șor, protestul național de astăzi este atât împotriva actualului regim, a sărăcirii populației, a condamnării poporului la frig și foame, cât și pentru revenirea la vechiul tarif pentru gaze și energia electrică, pentru pensii și salarii normale, precum și deschiderea pieței rusești pentru producătorii autohtoni.

Protestele antiguvernamentale se desfășoară în regim nonstop, pentru a cincea săptămână consecutiv. Numărul participanților crește considerabil de la o duminică la alta. La cea mai recentă manifestație, desfășurată în 9 octombrie, în stradă au ieșit peste 60 de mii de cetățeni, veniți la Chișinău din toată țara.

Total
0
Shares
Total
0
Share