Liviu Vovc, candidat la șefia Primăriei Ialoveni: ”Am solicitat CEC-ului ca Șansa lui Șor să fie scoasă din cursă”

Liviu Vovc, candidatul Platformei DA

Liviu Vovc, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr pentru funcția de primar al orașului Ialoveni, a solicitat Comisiei Electorale Centrale (CEC) excluderea Partidului ȘANSĂ din cursa electorală, susținând că acesta a încălcat regulile electorale. Vovc a adus în atenție o presupusă ilegalitate comisă de concurentul său și a cerut aplicarea unor sancțiuni corespunzătoare.

“Șor nu se lasă de șmecherii. Am solicitat CEC-ului ca Șansa lui Șor să fie scoasă din cursă”, a declarat Liviu Vovc, arătând că a observat un pliant distribuit de reprezentanții Partidului ȘANSĂ, care, în opinia sa, încalcă regulile codului electoral.

Vovc a explicat că partidul sus-menționat folosește pliante care menționează “TIPĂRIT LA ECHIPAMENT TEHNIC PROPRIU. PARTIDUL ȘANSĂ”, o opțiune de tipărire care, conform legislației electorale, este permisă doar candidaților independenți care nu și-au deschis cont electoral. Partidele politice sunt obligate să finanțeze toate materialele de campanie electorală din fondul electoral.

“Cei de la ȘANSĂ încearcă să eludeze legea, finanțând ilegal campania electorală, fără a face achitările de pe contul fond electoral”, a subliniat Vovc.

Împreună cu juriștii săi, Vovc a scris o contestație la CEC, solicitând sancționarea contracandidatului pentru presupusa ilegalitate.

Vovc a atras și atenția altor concurenți, în special pe cei care se declară proeuropeni, să respecte regulile în perioada electorală și să evite practicile controversate precum felicitările cu plicuri, care pot fi interpretate ca o formă de corupere a alegătorilor și utilizarea resurselor administrative.

Liviu Vovc a concluzionat, avertizând că, în cazul repetării acestor acțiuni, va sesiza CEC și în legătură cu aceste cazuri.

Total
0
Shares
Total
0
Share