Alte știri

Localitățile din Moldova unde cetățenii au beneficiat deja de programul „Prima Casă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Programul “Prima Casă„ este un proiect implementat de Guvernul Filip. Astfel, din momentul adoptării iniţiativei, au fost perfectate deja 121 de contracte de creditare, în valoare totală de aproape 68 de milioane de lei. În acelaşi timp, garantia totală acordată de stat a ajuns la aproape 30 de milioane de lei, scrie diez.md.

De împrumuturi au beneficiat 91 de cupluri şi 30 de persoane necăsătorite, cu vârsta medie de 31 de ani. Aceste date au fost oferite de către Organizația pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Medii, care administrează programul în numele Guvernului. Cele ai multe contracte ipotecare în cadrul proiectului au fost perfectate în

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

1. Chişinău – 91
2. Bălţi – 21
3. Râșcani – 4
4. Cahul – 3
5. Comrat – 2
6. Ungheni – 2
7. Nisporeni – 1

La Programul „Prima Casă”, lansat în data de 26 martie 2018, pot aplica cetăţeni cu vârsta de până la de 45 de ani, angajați oficial și care nu au alte imobile, precum și credite ipotecare. Salariul trebuie să fie cel puțin dublu faţă de rata lunară, iar statul va garanta 50 % din soldul creditului acordat. Pentru 2018, în bugetul de stat este prevăzut un fond de garantare în valoare de 50 milioane de lei.

loading...

Comments are closed.