Alte știri

Localnici din Ștefan-Vodă spun că vor bloca traseul dacă nu va fi reexaminat un caz de omor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Dosarul de condamnare a persoanelor învinuite că au omorât, la începutul lunii octombrie anul trecut, un bărbat din satul Răscăieții Noi, raionul Ștefan-Vodă, trebuie să fie reexaminat. Victima era tată a șase copii, care au rămas orfani după ce, la sfârșitul lunii noiembrie, le-a murit și mama. Cu un apel public de reexaminare a dosarului, adresat procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a venit Olga Ceapchi, consilier raional și orășenesc din Ștefan-Vodă, dar și activistul civic Anatolie Cucovici. Potrivit lor, pedeapsa aplicată făptașilor este prea blândă, iar dacă nu se va dispune reexaminarea cauzei într-o altă procuratură, localnicii vor bloca traseul național.

Într-o conferință de presă la IPN, Olga Ceapchi a declarat că acest caz, în care șase copii au rămas orfani, a făcut înconjurul lumii. „Recent, cei patru făptași ai acelui omor au ieșit aproape basma curată, iar mâine-poimâine ar putea fi eliberați din penitenciar pentru comportament exemplar”.

„Viața acestor oameni care putrezesc astăzi în mormânt costă doi ani și șase luni. Oameni buni, ar trebui să ne pună în gardă ceea ce se întâmplă în general în Republica Moldova, dar voi vorbi mai concret despre injustiția din raionul Ștefan Vodă. Vreau să-i întreb pe acești domni, care au instrumentat acest dosar, au oare copii acasă? Cum dorm noaptea? Își dau seama că acest cancer, această răutate se poate doborî și asupra copiilor lor, părinților, rudelor lor. Eu sper ca mesajul nostru să ajungă hăt departe, până și la procurorul Stoianoglo, ca acest caz să fie trimis la reexaminare”, a menționat consiliera.

„Domnule procuror general, în numele justiției din Republica Moldova și Constricției Republicii Moldova, vă rog mult ca acest dosar să fie monitorizat direct de dumneavoastră. Acest dosar să fie întors la reexaminare, acest dosar să fie direcționat într-o altă procuratură decât cea din Ștefan Vodă. Deoarece lumea este înrăită. Vizavi de acest dosar, lumea este în stare să iasă să blocheze traseul central, pentru că procurorul din raionul Ștefan Vodă face „minunății” și încalcă drepturile la apărare a cetățenilor”, a mai spus Olga Ceapchi.

Sursa: IPN

loading...

Comments are closed.