Social

Localnicii din Cristești și Valea-Trestieni au fost felicitați cu ocazia hramului localității de către Vlad Plahotniuc personal

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sărbătoare mare în satele Cristeşti şi Valea-Trestieni din raionul Nisporeni. Ieri, de Sfânta Maria, în localități a fost marcat hramul. Ansambluri locale și artiști autohtoni au încins atmosfera, iar oamenii s-au prins în hore, transmite Publika.

Locuitorii din Cristești au început sărbătoarea dimineață la biserică, iar după amiază s-au adunat pe stadionul din centrul satului, unde s-a dat un chef de zile mari. Doritorii au făcut coadă la cârnăciori și bere, servite gratuit. Iar iubitorii de artă au admirat o expoziţie cu obiecte confecţionate manual. Vasilisa Bacşanean şi-a expus creaţiile din lozie, piatră şi chiar din scoici.

Localnicii s-au bucurat să vadă la sărbătoarea lor oaspeți speciali, printre care şi președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, care a venit să-i felicite personal pe băştinaşii săi. El le-a urat prosperitate și le-a dat asigurări că lucrurile bune vor continua.

„Bună seara, oameni buni. Îmi pare bine să vin pe meleagurile natale, pe meleagurile Nisporeniului, îmi place să văd oamenii gospodari. Iar fiindcă astăzi este sărbătoare, la moldoveni este o tradiţie de a veni cu cadouri. Domnul primar a spus că: „Avem nevoie de vreo zece maşini de pietriş, ca să facem multe lucruri” şi până aici am ajuns cu 20 de maşini. Mai venim cu cinci calculatoare pentru şcoală şi 50 de mii de lei pentru ce va considera dumnealui să facă bine în localitate. La mulţi ani, sănătate„, a declarat președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

Ieri, creştinii ortodocşi au marcat Sfânta Maria Mare. Cu această ocazie, în mai multe localităţi din ţară a fost sărbătorit hramul.

loading...

Comments are closed.