Economic

Localul Smokehouse se închide temporar în semn de protest pentru că Guvernul Sandu a majorat la 20% TVA la HoReCa

Pinterest LinkedIn Tumblr

Restaurantul „Smokehouse” din Capitală se închide pentru ziua de luni, 12 august, în semn de protest față de decizia Guvernului Sandu de a majora TVA pentru industria hoteluri-restaurante-cafenele (HoReCa) de la 10 la 20%. Anunțul a fost făcut pe pagina de facebook a localului, informează Publika.md. 

„În ajunul primirii de către Guvern a modificărilor în politica fiscală, propuse de către Ministerul Finanțelor, care influențează Micul Business, în special restaurantele, Smokehouse, în calitate de protest, va fi închis pentru o zi. Așadar luni, pe 12 august, cu o zi înainte de întrunirea de urgență a Parlamentului, noi vom fi închiși.
 
Noi am menționat această situație de nenumărate ori în ultimele câteva săptămâni, clar menționând de ce abrogarea reformei anterioare nu este rezonabilă. Rezultatele acestor acțiuni sunt destul de evidente: aceasta va duce doar la creșterea corupției și mitelor, va pune sub lovitură antreprenorii mici, va atrage venituri mici în buget și va trage după sine un scandal politic pentru guvernare, care, noi vrem să credem, vrea să realizeze rezultate reale. Însă ca rezultat vor avea de pierdut toți.
 
Dar haideți puțin să vorbim despre cifre concrete. Un restaurant cu succes primește circa 10% venit din toate vânzările. Această cifră este una dintre cele mai mici în toată economia. Și cum majorarea de TVA va afecta Smokehouse?”, se arată în mesajul postat de Smokehouse.
Image may contain: text

Comentați știrea

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook - Telegraph Moldova   
loading...

Comments are closed.