Locatarii din două clădiri nu primesc agent termic, situația fiind una critică

Termoelectrica își exprimă preocuparea față de situația critică în care se află blocurile locative fără gestionar și face apel către locatari, dar și către autoritățile publice locale pentru a identifica soluții eficiente în vederea asigurării siguranței și confortului locatarilor în sezonul de încălzire.

Întreprinderea aduce la cunoștință că, în vederea prevenirii riscului de inundații în apartamente, cât și repartizării neuniforme a fluxurilor de agent termic prin coloanele, nu s-au conectat la sistemul centralizat de încălzire două blocuri locative din Chișinău: str. Andrei Doga 39/3, str. Tudor Vladimirescu 20.

Imposibilitatea livrării energiei termice către blocurile menționate supra e cauzată de faptul că la aceste blocuri nu au fost pregătite sistemele interne de încălzire și nu au fost aleși gestionarii de bloc.

Pentru a asigura buna funcționare a sistemului intern de încălzire, cât și pentru a evita eventualele incidente, Termoelectrica a solicitat de mai multe ori consumatorilor blocurilor locative, din str. Andrei Doga 39/3, str. Tudor Vladimirescu 20, să numească un administrator de bloc, capabil să coordoneze și să execute lucrările tehnice necesare pentru demararea sezonului de încălzire.

Reiterăm că gestionarii de bloc, conform Legii nr.187 din 14.07.2022, art. 11, pct. 2 sunt obligați de a asigura funcționarea fiabilă a sistemului intern de încălzire după punctul de delimitare a rețelelor și instalațiilor interne din bloc.

Termoelectrica se angajează să colaboreze cu autoritățile locale și cu consumatorii pentru a găsi soluții rapide și eficiente în remedierea acestei situații. Suntem convinși că, prin colaborare, vom asigura un confort termic sigur pentru toți consumatorii.

Total
0
Shares
Total
0
Share