Alte știri

Locuitorii oraşului Drochia vor avea acces la apă potabilă de calitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

În orașul Drochia sunt în plină desfășurare lucrările de reabilitare și extindere a sistemului de aprovizionare cu apă, executate în cadrul unui proiect implementat de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord și finanțat de Uniunea Europeană. Specialiştii instituției au monitorizat ieri proiectul şi au constatat că lucrările sunt efectuate în corespundere cu graficul de execuție, transmite Moldpres.

Lucrările de construcție-montaj finanțate de Uniunea Europeană includ măsuri de infrastructură precum reabilitarea și extinderea a 3,6 km de aducție a apei brute, 3,2 km de aducție a apei, 17,3 km rețele de distribuție, reabilitarea a cinci sonde și a rezervoarelor de apă existente pe teritoriul stației de purificare, a stației de pompare, unde vor fi montate două grupuri de pompare etc.

Proiectul a demarat la începutul lunii noiembrie 2020 și urmează să fie executat până la sfârșitul anului curent. Valoarea contractului de antrepriză constituie 82,87 milioane de lei, din care 5,64 milioane de lei reprezintă cofinanțarea din partea Primăriei orașului Drochia și 500 de mii de lei – din partea Consiliului raional Drochia.

Măsura investițională „Îmbunătățirea serviciilor de alimentare cu apă în orașul Drochia”, realizată de ADR Nord, este finanțată de Uniunea Europeană în cooperare cu proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

loading...

Comments are closed.