Alte știri

Lot de tehnică și utilaje în valoare de 7 milioane de lei, achiziționată pentru salubrizarea orașului

Pinterest LinkedIn Tumblr

Regia locativ-comunală și amenajare a achiziționat recent mai multe unități de tehnică și utilaje, destinate dotării autospecialelor, antrenate la lucrările de salubrizare și deszăpezire mecanizată a capitalei. Valoarea achizițiilor este de circa 7 milioane lei, surse alocate din bugetul municipal.

Astfel, noul lot de tehnică pentru salubrizare stradală va fi distribuit întreprinderilor municipale pentru servicii locative din cele cinci sectoare ale capitalei și vor fi utilizate pentru intervenția pe trotuare și în curțile de blocuri, pe perioada caldă, cât și pentru deszăpezire, în perioada rece.

Achiziția constă din: aspiratoare stradale, atașabile la tractor – 5 unități; remorci pentru tractoare mari – 5 unități; perii pentru mini încărcător – 5 unități; lame pentru mini încărcător – 5 unități; sărărițe pentru mini încărcător – 5 unități; utilaj spălare presiune pentru mini încărcător – 3 unități; containere pentru deșeuri din construcții și demolări (DCD) – 30 unități; Autospecială pentru manevrarea containerelor DCD – 1 unitate.

În context, Primarul general, Ion Ceban, a menționat că odată cu achiziționarea acestor utilaje necesare pentru dotarea autospecialelor, perioada de intervenție a serviciilor publice de gospodărie comunală va fi mai scurtă, iar în consecință se vor oferi servicii de calitate cetățenilor.

Totodată, de la începutul anului curent, Regia locativ-comunală și amenajare a achiziționat 50 de motocositoare pentru întreținerea spațiilor publice și a curților de blocuri.

Citește și: Tehnica militară recondiţionată din dotarea Brigăzii de infanterie motorizată „Ştefan cel Mare”, verificată de ministrul Apărării

loading...

Comments are closed.