Alte știri

Loteria Națională donează Institutului de Medicină Urgentă un aparat de ventilație pulmonară

Pinterest LinkedIn Tumblr

 

Loteria Națională a Moldovei și partenerul său privat, ”NGM Company” SRL, au oferit Institutului de Medicină Urgentă un aparat performant de ventilație pulmonară. Echipamentul medical este deja folosit în tratamentul pacienților diagnosticați cu virusul COVID-19 și care sunt în stare gravă.

Plamen Milanov, directorul ”NGM Company” SRL, a salutat munca medicilor și a precizat că întreprinderea pe care o conduce nu poate rămâne indiferentă.

Vă multumesc pentru că sunteți în prima linie și sper foarte mult că acest mic aparat va ajuta să salvați multe vieți. Compania noastră va fi alături de voi, va susține eforturile societății ca să vă ajute, ca să învingem împreună coronavirusul”, a spus Plamen Milanov.

Șeful Institutului de Medicină Urgentă, Mihai Ciocanu, a precizat că aparatele de genul celui donat de Loteria Națională și ”NGM Company” SRL sunt cele mai solicitate în prezent pentru tratamentul pacienților în stare gravă.

”Vă mulțumim pentru contribuția la eforturile noastre de a salva vieți, în situația pandemiei de COVID-19. Echipamentul donat înseamnă șanse considerabil mai mari pentru mai mulți pacienți de a reveni acasă, la familii, la cei dragi”, a declarat directorul Institutului, Mihai Ciocanu.

Valoarea aparatului oferit este de peste 291 mii de lei. În același timp, ”NGM Company” SRL oferă ajutor și vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități și familiilor cu mulți copii din sate. În cadrul campaniei #stațiacasă, noi vă ajutăm, zilnic, echipa companiei oferă câte 100 de pachete cu produse alimentare de primă necesitate. Din 17 aprilie, de acest ajutor au beneficiat 2400 de familii din 24 de localități. Campania va dura până la sfârșitul stării de urgență.

loading...

Comments are closed.