Lozovan, după ce deputații PAS au refuzat audierea lui Serebrian despre partea stângă a Nistrului: „Este o indiferență totală a guvernării”

Irina Lozovan, deputat, Partidul ”Renaștere”

Deputații PAS s-au opus solicitării de a-l audia astăzi în Parlament pe vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian despre situația din regiunea transnistreană. Solicitarea a venit din partea deputatului afiliat Partidului ”Renaștere”, Irina Lozovan, care a subliniat că în stânga Nistrului locuiesc cetățeni moldoveni ale căror drepturi trebuie apărate.

“La ședința de astăzi a Parlamentului, actualul guvern a demonstrat încă o dată indiferență totală față de situația din jurul regiunii. Eu am cerut audierea viceprim-ministrului pentru Reintegrare Oleg Serebrean, care încă ieri a numit apelul de ajutor din partea lui Vadim Krasnoselskii ca fiind propagandă.

Desigur, am fost refuzată. Cât se vor mai preface Sandu și membrii PAS că această regiune pur și simplu nu există pe hartă? Cât își vor mai bate joc de moldovenii care locuiesc de cealaltă parte a Nistrului? Părerea mea este că a venit timpul ca actualul guvern să înțeleagă că stă pe un butoi cu pulbere care va exploda în orice moment.

Și înainte de a fi prea târziu, trebuie să restabilim procesul de negociere și să căutăm compromisuri. Este timpul să oprim genocidul propriului popor”, a declarat Irina Lozovan.

Total
0
Shares
Total
0
Share