Social

Luați măsuri de siguranță! Meteorologii anunţată precipitaţii şi vânt puternic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pentru perioada azi și mâine Cod Galben de vânt şi precipitaţii puternice!

Conform datelor SHS, în noaptea de miercuri spre joi se prevăd condiţii complicate ale vremii: precipitaţii sub formă de ploaie şi lapoviţă, în regiunea de sud – puternice. În medie pe ţară cantitatea de precipitaţii va constitui 15-20 de litri pe metru pătrat. Vântul de nord-vest va sufla cu intensificări de până la 15-18 metri pe secundă. Meteorologii atenţionează populaţia, instituţiile publice şi agenţii economici că se vor produce depuneri de lapoviţă, local pe drumuri se vor forma troiene.

În perioada de referinţă se aşteaptă valori termice cuprinse în medie pe ţară între minus 2–plus 3 grade Celsius, ziua, şi minus 2-7 grade, noaptea.

În caz de Cod Galben condiţiile vremii sunt potenţial periculoase, fenomenele meteorologice prognozate (intensificări ale vântului, temperaturi scăzute, precipitaţii abundente etc.) sunt obişnuite pentru teritoriul ţării, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activităţi socio-economice.

loading...

Comments are closed.