Actual

Lucrările de construcție ale Postului de control Tudora, discutate de către oficiali moldoveni și ucraineni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Tatiana Nistorică a avut o întrevedere cu viceministrul Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii al Ucrainei, Serghei Glușcenco.  Întrevederea oficialilor a avut loc astăzi, 18 septembrie 2020, la Postul de control sanitar veterinar și fitosanitar de la punctul de trecere al frontierei Tudora.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre lucrările de construcție și de renovare ale Postului de control și au vizitat depozitele și laboratoarele acestuia. De asemenea, în cadrul dialogului subiecte de discuție au constituit și politicile, strategiile din domeniul siguranței alimentare, inclusiv, procedurile de control fitosanitar și veterinar la frontieră.

În context, Tatiana Nistorică a declarat că MADRM este deschis spre dialog în vederea realizării schimbului de experiență și bune practici pentru dezvoltarea unităților de control fitosanitar și veterinar pe teritoriul Ucrainei.

Menționăm, Postul de control sanitar veterinar și fitosanitar de la punctul de trecere al frontierei Tudora a fost inaugurat în anul 2016, fiind renovat și echipat cu utilaj modern, grație proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova MAC-P”.

loading...

Comments are closed.