Alte știri

Lucrările de înlăturare a situațiilor de avariere pe străzile din capitală, în plină desfășurare

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent, pe străzile capitală se desfășoară lucrări de înlăturare a situațiilor de avariere, prin injectarea gropilor cu asfalt. Lucrările au început săptămâna trecută și sunt executate de un agent economic selectat în bază de concurs. Intervenția la drumuri este organizată începând de la intrările din oraș, arterele mari, poduri, căi de acces etc.

Șeful interimar al Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, a informat marți, în cadrul ședinței operative săptămânale, că lucrările sunt organizate în regim alert, pentru a acoperi gropile care erau periculoase pentru deplasarea autoturismelor. „Mă refer în special la podul Viaduct, podul de la str. Mihai Viteazul, estacada Sângera. De asemenea, sunt înlăturate neconformitățile pe căile de acces, inclusiv pe șoseaua Petricani, tronson: șos. Poltava – cercul de la SUPRATEN, drumul spre localitatea Budești, Aceste lucrări sunt deja finalizate”, a precizat șeful interimar al Direcției transport.

La noapte, drumarii vor interveni prin injectarea gropilor pe strada Muncești și bd. Dacia.

În context, precizăm că pe 29 aprilie, a.c., a fost finalizată licitația privind achiziționarea betonului asfaltic cald. În prezent, concursul este la etapa de clarificări, după care urmează semnarea contractului. Potrivit responsabililor de la Direcția transport, în timp de 1-2 săptămâni vor fi semnate contractele cu antreprenorii și respectiv, vor începe în forță lucrările pe străzi pentru înlăturarea neconformităților, prin plombări pe suprafețe mai mari. Măsurile sunt necesare având în vedere starea drumurilor după ciclurile de îngheț/dezgheț din iarna trecută.

Cetățenii vor fi informați periodic despre lucrările de reparație a drumurilor, inclusiv prin intermediul paginii web oficiale a Primăriei și a Direcției transport, a rețelelor de socializare etc., astfel ca să fie evitate străzile aflate în reparație și, respectiv formarea ambuteiajelor.

În context, primarul general, Ion Ceban, și-a exprimat regretul vizavi de tergiversarea anumitor proceduri la nivel de minister de resort, vizavi de aplicarea standardului european EN, care vor produce consecințe asupra infrastructurii drumurilor. „Cu regret, Ministerul Economiei nu a suspendat unele elemente cu privire la eliberarea certificatelor de conformitate de către laboratoarele specializate pe controlul calității amestecurilor asfaltice calde. Nu înțeleg de ce se opune Guvernul și Ministerul în această privință, dar sper să depășim problema, pentru a nu admite aducerea infrastructurii drumurilor într-o stare deplorabilă, care afectează toată republică, dar în special Chișinăul, care are cele mai multe artere de circulație”, a precizat edilul.

loading...

Comments are closed.