Lucrările de reabilitare a podului din localitatea Bulboaca sunt în plină desfășurare

Administrația de Stat a Drumurilor informează că în luna august curent au demarat lucrările de reabilitare și remediere a degradărilor la podul de pe drumul public național G109 Delacău – Bulboaca – R2, km 23,850.

Această inițiativă are drept scop restabilirea funcționalității podului, pentru a asigura circulația rutieră în condiții de siguranță și confort pentru toți utilizatorii drumului.

Podul din localitatea Bulboaca, G109, km 23,850, are o lungime de 67,46 m, lățimea de 12,80 m și 5 deschideri.

În prezent, antreprenorul „Var-Imp” S.R.L. desfășoară lucrări de demolare a căii podului, având aproximativ 10 muncitori mobilizați în șantier.

Menționăm că, în cadrul proiectului sunt prevăzute mai multe tipuri de lucrări, printre care:

  • desfacerea sistemului rutier pe pod și pe zone de racordare;
  • demontarea și reparația grinzilor suprastructurii;
  • reparația suprafețelor din BA degradate la pile și culei, montarea aparatelor de reazem noi, execuția zidului de gardă;
  • execuția racordării podului (execuția și montarea plăcilor de racordare și a longrinelor noi);
  • execuția căii podului și altele.

Lucrările de reparație se execută pe jumătăți de cale, iar în prezent se desfășoară pe partea dreaptă a podului. Ca urmare, traficul rutier a fost redirecționat pe partea stângă a podului pentru a facilita desfășurarea lucrărilor. Astfel, îndemnăm conducătorii auto să fie atenți la semnalizarea rutieră și să respecte regulile de circulație pentru a asigura o trecere sigură și eficientă peste podul în reparație.

Durata de execuție a lucrărilor de reabilitare a podului este sfârșitul lunii iunie 2024, iar podul reabilitat va satisface toate cerințele stabilite pentru un drum de categoria tehnică III.

Amintim că, valoare contractuală a acestui proiect este de aproximativ 17,1 milioane lei, bani alocați din mijloacele Fondului Rutier.

Total
0
Shares
Total
0
Share