Alte știri

Lucrătorii medicali de la Spitalul raional Anenii Noi sunt nemulțumiți că Maia Sandu le-a blocat majorarea salariilor cu 40%

Pinterest LinkedIn Tumblr

Lucrătorii medicali de la Spitalul raional din Anenii Noi sunt nemulțumiți de faptul că președintele Maia Sandu le-a blocat majorarea salarială cu 40%, care urma să intre în vigoare la 1 iulie 2021, conform unui proiect de lege votat în prima lectură la inițiativa lui Igor Dodon și a PSRM.

Angajații din domeniul medical spun că în perioada pandemiei s-au implicat toți colaboratorii spitalului, de la cei mai simpli lucrători medicali până la medici, nimeni nu a refuzat să lucreze în condițiile inumane, dar conducerea țării a decis să împiedice majorarea salarială.

Prezenți la o întâlnire electorală cu Igor Dodon, medicii de la Spitalul raional din Anenii Noi au apreciat că PSRM s-a ținut de cuvânt și a majorat salariile medicilor, precum și că au fost create condiții mai bune de lucru în domeniul sănătății.

“Am 54 de ani de experiență și apreciez foarte mult că salariul meu de 5000 lei a ajuns la 8000 lei, dar și pentru lucrătorii fără studii trebuiau să ridice”, a declarat un medic din cadrul instituției.

Faptul că a fost blocată majorarea salariilor lucrătorilor fără studii medicale a fost criticat și de alți angajați din cadrul SR Anenii Noi.

“Deja cum vor decide cei de sus, pentru că decizia este la ei”, a fost și reacția unui alt lucrător medical, întrebat despre decizia Maiei Sandu cu privire la blocarea legii care ar fi majorat salariile.

Amintim că Igor Dodon și PSRM au elaborat proiectul de lege cu privire la majorarea salariilor lucrătorilor din sistemul medical din țară, dar legea nu a mai fost votată în lectura a II-a, după ce Maia Sandu a decis să dizolve Parlamentul.

Igor Dodon reprezintă echipa PSRM în Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, entitate politică cu nr.6 în buletinul de vot la alegerile din 11 aprilie 2021.

loading...

Comments are closed.