Alte știri

Lukașenko susține că serviciile SUA au încercat să-l asasineze

Pinterest LinkedIn Tumblr

Serviciul secret FSB din Rusia a anunţat sâmbătă că a fost dejucat un atac asupra preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, relatează DPA.

FSB şi serviciile de securitate belaruse au arestat doi bărbaţi la Moscova. Unul dintre ei avea de asemenea şi cetăţenie americană.

Într-o înregistrare video, şeful agenţiei secrete KGB din Belarus, Ivan Tertel, afirmă că au avut loc pregătiri pentru o revoltă armată.

El a spus că scopul era răsturnarea conducerii ţării şi uciderea preşedintelui, a familiei sale şi a altor oficiali de rang înalt.

Conform acestui plan, a mai precizat Tertel, mai multe clădire-cheie din Belarus urmau să fie ocupate.

Lukaşenko a alimentat în mod repetat teama în rândul populaţiei, sugerând că oponenţii săi pun la cale o lovitură de stat violentă, reaminteşte DPA.

Președintele statului Belarus a acuzat Casa Albă că a ordonat asasinarea lui, într-un interviu difuzat sâmbătă de postul de televiziune ONT și citat de Tass, scrie DefenseRomania.

Lukașenko a dezvăluit că problema tentativei de asasinare a sa a fost ridicată și în discuția pe care Vladimir Putin a avut-o cu președintele american Joe Biden. „Un alt lucru care mă surprinde este de ce americanii se comportă așa. Amintiți-vă că nimeni, cu excepția conducerii politice de vârf, nu poate stabili sarcina de a scăpa de un președinte. Doar ei, nu serviciile speciale”, a spus Lukașenko.

”Îi sunt recunoscător lui Putin”, a precizat Lukașenko. Acesta a afirmat că Putin l-a întrebat pe Biden despre acest lucru, iar președintele american nu ar fi știut ce să răspundă. ”Vladimir Vladimirovici m-a sunat și mi-a spus despre asta când am ajuns din Azerbaidjan”, a detaliat președintele belarus.

loading...

Comments are closed.