Luptă crâncenă între stânga și dreapta! Ilan Șor respinge acuzațiile lui Șalaru: Acuzațiile sunt slabe și nerezonabile

 

Partidul „ȘOR” a susținut o conferință de presă cu tematica „Fraudarea alegerilor, înainte ca acestea să aibă loc”, în cadrul căreia au făcut referire la intenția unuia dintre concurenții politici  – Partidul Unității Naționale de a o înlătura pe Reghina Apostolova din cursa electorală, acuzând Partidul Politic „ȘOR” de încălcări.

În acest sens, liderul Partidului “ȘOR”, Ilan ȘOR, juristul formațiunii politice, precum și candidatul Reghina Apostolova au prezentat o poziție argumentată, respingând toate acuzațiile.

În opinia lor, această plângere este o provocare grosolană și are drept scop promovarea media a politicienilor puțin cunoscuți.

Mai mult, Ilan ȘOR a venit cu declarații acide, menționând acuzațiile sunt atât de slabe și nerezonabile încât nu merită atenție. În același timp, el a reamintit că partidul pe care îl conduce este capabil să-și mobilizeze susținătorii și este gata să-și apere dreptul.

Dar ei nu văd candidații guvernării, care folosesc resursele statului, nu vad cum promovează spoturi video cu un lider european, care vine cu  mesaje electorale pentru ei. Chiar zilele trecute a fost difuzat la televiziune și pe câteva site-uri un mesaj al unui politician internațional de la PPE în susținerea unui candidat.  Asta nu e imixtiune în campania electorala?

Dar pe unionistul Șalaru nu-l vede nimeni cu promovează distrugerea statului nostru împreună cu candidatul său care este deputat român? A verificat cineva rapoartele lor depuse la CEC să vadă cum ascund anumite cheltuieli, bani proveniți cu siguranță din România? Nu a verificat nimeni, însă noi vom depune o seizare la CEC”.

Deasemenea, Ilan Șor a cerut reprezentanților societății civile să acorde atenție acestei situații:

Cerem societății civile să-și îndeplinească rolul, să dea dovadă de independență și să ia atitudine în cazul în care candidatul Partidului „ȘOR” va fi scos din cursa electorală. Societatea civila trebuie să reprezinte toți cetățenii din Republica Moldova, nu doar votanții anumitor partide și să ia atitudine atunci când există abuzuri. Cred ca acest moment este un test important și pentru societatea civilă”.

De asemenea și Reghina Apostolova i-a acuzat pe autorii plângerii de lașitate. «Astăzi unul dintre concurenții noștri a dat dovadă de slăbiciune și lașitate. Subliniez, anume lașitate, trimițând o denunțare nemotivată și înșelătoare, cu scopul de a-mi retrage candidatura de la alegeri. Acest lucru se face numai de cei care sunt încrezuți în eșecul lor, că nu va putea să se facă observat prin alte căi. Acesta este modul în care oamenii care au complexe profunde și frică sălbatică procedează față de oamenii care  știu cum să facă reforme, să rezolve problemele reale ale oamenilor, să se bucure de încrederea cetățenilor. Acești candidați sunt îngrozitori pentru electorat. Deci, ei trebuie să fie distruși, eliminați din alegeri», – a declarat candidatul la funcția de Primar General al mun. Chișinău din partea Partidului “ȘOR”.

Juristul Partidului “ȘOR”, Vladimir Fiodorv a prezentat argumente juridice cu privire la acuzațiile neîntemeiate și a promis să lupte pentru poziția partidului în toate instanțele necesare ”Vom lupta pentru adevăr prin toate căile legale posibile, în toate instanțele Republicii Moldova, de la CEC la Curtea Supremă de Justiție.”

Amintim că,  reprezentanții formațiunii unioniste – Partidul Unității Naționale, condus de A. Șalaru, care și-a înaintat propriul candidat la alegerile anticipate de la Chișinău, au adresat la CEC o cerere de a exclude din cursa electorală pe candidatul la funcția de primar general din partea Partidului “ȘOR”, Reghina Apostolova.

Observatorii subliniază că această situație este foarte asemănătoare cu o încercare a unui partid puțin cunoscut și nepopular de a executa comanda cuiva pentru un atac asupra formațiunii politice cu o creștere dinamică în popularitate, condusă de primarul orașului Orhei.

Amintim că, liderul Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, a prezentat marți, într-o conferință de presă, documente potrivit cărora, un cetățean din Federația Rusă, Elisei Evseev, ar fi transferat, pe 4 mai curent, 200 de mii de lei pe conturile „Air Klassika” SRL, afiliată lui Ilan Șor, în baza unui contract semnat pe 3 mai, pentru finanțarea candidatului Reghina Apostolova, drept donație bănească.

În aceeași zi, banii au ajuns pe conturile unor posturi de televiziune din R. Moldova pentru publicitatea difuzată în favoarea Reghinei Apostolova – la „RTR Moldova” și „Moldova1” câte 90 de mii de lei, iar la „Radio Plai”, alte zece mii de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share