Alte știri

Lupta cu coronavirusul: Un bărbat din Slobozia riscă închisoare pentru că a ignorat carantina

Pinterest LinkedIn Tumblr

Un locuitor al satului Cioburciu, raionul Slobozia, din stânga Nistrului, a încălcat regimul autoizolării de două săptămâni, relatează Telegraph.md

Soția acestuia, fiind diagnosticată cu coronavirus, este internată pentru tratament la spitalul de boli infecțioase din Slobozia.

Conform ordinului emis la 12 aprilie, de către autoritățile din stânga Nistrului, bărbatul era obligat să se autoizoleze acasă timp de următoarele 14 zile. Cu toate acestea, astăzi oamenii legii, în timpul verificărilor, nu l-au găsit acasă pe bărbatul în vârstă de 36 de ani.  La scurt timp, milițienii din regiune au dat de urma bărbatului, care potrivit acestuia, a mers să își viziteze părinții, care locuiesc în aceiași localitate, potrivit mvdpmr.org.

Pe numele bărbatului a fost deschis un dosar administrativ iar instanța de judecată urmează să stabilească pedeapsa ce îi va fi aplicată.  Acesta riscă o amendă de 700 ruble (aprox. 41 euro) sau arest administrativ de până la 30 de zile.

Menționăm că astăzi au fost confirmate alte 20 cazuri de infecție cu COVID-19, în Transnistria. În total, 149 cazuri de infecție sunt înregistrate în această regiune.

Cei care încalcă regimul de carantină în regiunea transnistreană, sunt identificați cu ajutorul camerelor digitale și a unui sistem de recunoaștere a feței. Toți cei care trebuie să se conformeze carantinei sunt înscriși într-o bază de date specială.

loading...

Comments are closed.