Lupta cu corupția trece la un alt nivel! România și Moldova vor să facă anchete comune și să implice DNA

Procuratura Generală informează că, pe parcursul zilei de ieri, 15 iulie 2022, Procurorul General interimar Dumitru Robu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Bucureşti, în contextul organizării a celei de-a doua ediții a Conferinței Moldova Platform Support, co-organizată de România, Germania şi Franţa.

Mai mult, pe parcursul aceleiaşi zile, Procurorul General interimar Dumitru Robu, a avut o întâlnirea bilaterală cu Gabriela Scutea, Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție şi cu Crin-Nicu Bologa, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În cadrul acestor întrevederi din partea delegaţiei Republicii Moldova au participat şi Veronica Mihailov-Moraru, secretar de stat al Ministerul Justiţiei şi Iulian Rusu, director al Centrului Naţional Anticorupție.

Din partea Ministerului Public al României, la întâlnirea bilaterală de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au participat și Maria Magdalena Militaru, prim-adjunct al procurorului general, Adriana Denisa Cristodor, procuror șef al Secției de urmărire penală și criminalistică, și Monica Costescu, procuror în cadrul Serviciului de cooperare judiciară internațională, relații internaționale și programe.

În acest context, menţionăm că, în cadrul întrevederii la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a discutat despre posibilitatea de angajare a echipelor comune de anchetă în domeniul criminalităţii financiare, precum şi eficienţa instrumentelor de cooperare judiciară internaţională, între cele două state. La fel, în cadrul întâlnirii, părţile au discutat şi despre eficienţa unor instituţii prevăzute de Codul de procedură penală, cum ar fi acordul de recunoaştere a vinovăţiei şi regimul sancţionator aplicabil persoanelor juridice.

În partea ce ţine de vizita de lucru la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a României, precizăm că, Procurorul general interimar Dumitru Robu s-a întâlnit cu Crin-Nicu Bologa, procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Mădălina Scarlat şi Codrin Gavra, procurori-şefi adjuncţi al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi Costin Vârlan, procuror-şef al Serviciului de Cooperare Internaţională şi Programe. În cadrul acestei întrevederi, părţile au discutat despre perspectivele de colaborare a Procuraturii Generale a Republicii Moldova şi a Procuraturii Anticorupţie cu Direcţia Naţională Anticorupţie a României, prin realizarea schimbului de experiență și cooperarea operațională.

La fel, s-au purtat discuţii referitor la semnarea unui acord de colaborare între Procuratura Generală, Procuratura Anticorupţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie a României.

Total
0
Shares
Total
0
Share