Social

Lupta cu COVID-19: Persoanele care s-au vindecat pot să doneze plasmă pentru a-i salva pe cei bolnavi

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pacienții care au fost deja tratați de COVID-19 îi pot salva și pe ceilalți infectați. În sângele pacienților tratați sunt prezenți anticorpi.  În așa mod, plasma sanguină a acestor persoane poate fi utilizată în tratamentul celor bolnavi. Acest tratament a fost aprobat și de SUA și a fost folosit și în China, transmite Telegraph.md

Declarații în acest sens au fost făcute de profesorul universitar, Tiberiu Holban, în cadrul unui briefing de presă organizat de Ministerul Sănătății.

„Acum a apărut un moment foarte benefic pentru pacienți. A fost inițiat și la noi procesul de pregătire a plasmei de convalescență. Noi informăm pacienții pe care i-am externat deja. Ei pot dona plasmă prin transfuzie. Acesta este un remediu foarte eficient în cazurile critice și poate salva vieți. Acest tratament a fost aprobat și de SUA, a fost folosită și în China, și noi mizăm mult pe această posibilitate,” a declarat șeful de catedră boli infecțioase, Tiberiu Holban.

Potrivit profesorului, medicii de la spitalul  Toma Ciorbă se documentează și participă zilnic la conferințe online despre metodele de tratare a COVID, inclusiv sunt în legătură strânsă cu spitalul de Boli infecțioase din București.

„Noi permanent studiem recomandările OMS și am elaborat acum două săptămâni un protocol clinic provizoriu care este valabil de la 30 martie. Noi am participat la elaborarea unui ghid de management a complicațiilor infecției Covid-19. Noi suntem permanent în legătură cu colegii din alte țări, participăm cu regularitate la conferințe video cu Institutul Național de Boli Infecțioase din București. Mâine avem o video conferință cu un profesor din Shanhai, care nemijlocit a tratat pacienți cu Covid-19,” a mai menționat Tiberiu Holban.

loading...

Comments are closed.