Luptătorii ALFA din cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate sărbătoresc ziua profesională

luptatorii anonimi sis, colaboratori sis, luptatori alfa, sis moldova, aniversare sis, vasile botnari, conducerea sis, director sis, 26 de ani sis

Detaşamentul cu Destinaţie Specială „ALFA” al Serviciului de Informaţii şi Securitate sărbătoreşte astăzi, 4 iunie curent, 26 de ani de activitate. Cu acest prilej a avut loc o întâlnire festivă cu participarea ofiţerilor de informaţii şi securitate şi a conducerii instituţiei.

La eveniment, Vasile Botnari, directorul SIS a adresat un mesaj de felicitare, menţionând că ofiţerii Detaşamentului întotdeauna au dat dovadă de maturitate vocaţională şi au demonstrat profesionalism, indiferent de complexitatea şi dificultatea misiunilor de serviciu. ,,Îmi exprim încrederea că vom reuşi împreună să răspundem pozitiv aşteptărilor din partea cetăţeanului, societăţii şi a statului, şi vom fi capabili să ne justificăm apartenenţa la un domeniu atât de important precum cel al asigurării securităţii statului”, a spus Vasile Botnari.

Dumnealui a mulţumit veteranilor care au stat la temelia acestei subdiviziuni de elită,  au instituit tradiţii de onoare, făcându-şi datoria cu demnitate şi un grad înalt de responsabilitate întru  protejarea  integrităţii, independenţei şi securităţii Republicii Moldova.

Directorul SIS a reiterat importanţa cooperării în cadrul subdiviziunilor cu destinaţie specială ale serviciilor de intelligence, evocând că aceasta va oferi oportunitatea unui schimb  de experienţă şi diseminare de bune practici pentru ca ofiţerii de informaţii să poată profesa la cel mai înalt nivel şi să devină o entitate cu capacitate operaţională similară celor din ţările avansate.

Pentru îndeplinirea conştiincioasă a obligaţiunilor de serviciu şi competenţă profesională, mai multor ofiţeri ai Detaşamentului „Alfa” le-au fost conferite distincţii departamentale.

Notă: Creat la 4 iunie 1992, Detaşamentul cu Destinaţie Specială „Alfa” reprezintă unitatea specializată de elită a Serviciului de Informaţii şi Securitate, care desfăşoară activitatea de combatere a terorismului, independent sau în cooperare cu alte forţe din cadrul sistemului naţional de apărare şi securitate, execută acţiuni de intervenţie anti şi contrateroriste pe întreg teritoriul ţării.

Total
0
Shares
Total
0
Share