Luptătorii de stil greco-roman din Moldova au cucerit două medalii la Campionatul European

Vitalie Eriomenco a cucerit medalia de argint, cedînd la limită în finala categoriei de pînă la 63 kg, în fața azerului Ziya Babashov (3-2). Pînă în ultimul act, Vitalie Eriomenco i-a mai învins pe Hristo Biserov Valentino (Bulgaria), Bekir Ates (Turcia) și rusul Aleksandr Andreev (care a evoluat sub drapel neutru). Pe podium la europenele rezervate vîrstei sub 23 de ani a urcat și Alexandrin Guțu.

În finala mică a categoriei de greutate de 77 kg, luptătorul nostru l-a învins cu 3-2 pe rusul Ismail Barakhoev. Pînă a ceda în semifinale în fața viitorului campion, azerul Khasay Hasanli, pe care l-a învins anul trecut în finala competiției continentale la aceeași vîrstă, Alexandrin Guțu a repurtat trei victorii convingătoare: 9-0 cu polonezul Kamil Aleksander Czarnecki, 8-0 cu portughezul Joao Pedro Duarte Simoes, și 13-0 cu suedezul Lars Adam Magnus Strandner.

Un alt reprezentant al țării noastre, Leonid Moroz a cedat în finala mică a categoriei de greutate de pînă la 55 kg împotriva rusului Adam Ulbashev și a ocupat locul V. Lotul național de greco-romane mai păstrează șanse la medalii la Campionatul European U-23, în concursul de greco-romane, prin Vasile Zabica (72 kg), Alexandru Solovei (82 kg) și Roman Balchivschii ( 97 kg). Sportivii vor disputa duelurile în recalificări în lupta pentru medalia de bronz în categoriile lor de greutate.

Total
0
Shares
Total
0
Share