Alte știri

MADRM a participat la o reuniune internațională cu referire la perspectivele de dezvoltare a pescuitului și acvaculturii

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentanții Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, au participat ieri, 9 iulie, în format online, la o reuniune internațională de nivel înalt cu genericul: „O viziune nouă pentru pescuitul și acvacultura durabilă în Marea Neagră și Mediterană”.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Scopul evenimentului a fost aprobarea Strategiei 2030 a Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană a FAO (GFCM) și de a discuta perspectivele dezvoltării durabile a pescuitului și acvaculturii.

În cadrul evenimentului, Secretarul de Stat, Tatiana NISTORICĂ, a subliniat importanța reuniunii pentru țara noastră: „Este o ocazie optimă de a lansa discuții și de a formula o viziune comună atât pentru Marea Neagră, cât și pentru Marea Mediterană. Țara noastră, manifestă interes sporit pentru a deveni membru activ în acest proces și este pregătită să își asume angajamentul politic în raport cu adoptarea noii Strategii pentru următorii 10 ani, în domeniul pescuitului și acvaculturii. Reiterăm, că Republica Moldova este interesată să obțină acces la Marea Neagră, printr-un acord comun cu țările vecine. Odată cu semnarea Declarației ministeriale de la Sofia, ne-am angajat să promovăm dialogul în vederea îmbunătățirii cooperării între administrațiile statelor în ceea ce privește stabilirea activităților de gestionare a sectorului piscicol din Marea Neagră.”

În aceeași ordine de idei, oficialii ministeriali susțin că reuniunea marchează promovarea unui dialog despre modul de transpunere a viziunii Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană referitor la economia albastră, piscicultura și acvacultura durabilă,- sectoare care contribuie la siguranța alimentară și asigură ecologia bazinelor marine.

loading...

Comments are closed.