Alte știri

MADRM anunță Săptămâna Verde Europeană 2021: „Zero Poluare pentru oameni mai sănătoși și o planetă mai sănătoasă”

Pinterest LinkedIn Tumblr

În perioada 31 mai – 4 iunie curent, țara noastră marchează Săptămâna Verde Europeană 2021. Sub genericul: „Zero Poluare pentru oameni mai sănătoși și o planetă mai sănătoasă”, evenimentul reprezintă o oportunitate de a revizui impactul activităților umane asupra mediului înconjurător și de a sensibiliza publicul cu privire la modul în care putem acționa împreună pentru ca „ambiția zero poluare”, o dezvoltare economică verde și un mediu fără poluanți toxici să devină o realitate.

Săptămâna Verde Europeană are obiectivul de a elucida modul în care Republica Moldova s-ar putea alinia la acțiunile europene pentru o poluare zero și la obiectivele Pactului Verde European și pentru un mediu mai curat.

Aceste acțiuni vor contribui la redresarea situației post-COVID 19, ajutând la relansarea unei economii mai durabile, creând oportunități de locuri de muncă și reducând inegalitățile sociale.

Astfel, în Săptămâna Verde Europeană, în țara noastră, va fi desfășurată o campanie națională de comunicare și informare prin organizarea atelierelor tematice și meselor rotunde atât la nivel național, cât și la nivel regional. Vor fi prezentate prioritățile Uniunii Europene în domeniul mediului și obiectivelor Pactului Verde European. De asemenea, va fi prezentată situația privind starea mediului în Republica Moldova și provocările existente în domeniul mediului şi planurile de viitor.

Totodată, vor fi nominalizate istoriile de succes și cele mai bune practici pentru a reduce poluarea și a promova dezvoltarea economică verde în Moldova.(contribuția EU4Environment, EU4Climate etc.).

Pe parcursul săptămânii curente, vor fi organizate evenimente de prevenire și remediere a poluării aerului, apei, solului, degradării biodiversității și prevenire a contaminării produselor alimentare și de larg consum.

Pe 2 iunie 2021, miercuri, va fi organizată masa rotundă consacrată Săptămânii Verzi Europene cu tematica „Zero poluare pentru oameni mai sănătoși și o planetă mai sănătoasă”. Evenimentul va fi organizat on-line și va reuni reprezentanți ai Delegației EU în RM, MADRM, MAEIE, reprezentanții conducerii instituțiilor subordonate de mediu, reprezentanți ai societății civile etc.

Pe 3 iunie, joi, MADRM în comun cu UNDP organizează un eveniment dedicat Zilei Nistrului.

Pe 4 iunie, vineri, MADRM organizează un eveniment consacrat Zilei Mondiale a Mediului 2021 cu tematica „10 ani pentru a restabili planeta. Fiecare acțiune contează, în fiecare zi” şi Zilei profesionale a lucrătorilor din domeniul protecției mediului (5 iunie).

loading...

Comments are closed.