Alte știri

MADRM și AIPA au prezentat rezultatele preliminare ale apelului VII privind lansarea proiectelor strat-up în agricultură

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) și Agenția pentru Intervenții și Plăți în Agricultură (AIPA) au prezentat rezultatele preliminare ale apelului VII privind lansarea proiectelor strat-up în agricultură.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, 45 de antreprenori începători/debutanți vor beneficia de suportul statului pentru a-și lansa o afacere (proiecte start-up) în agricultură. Acesști au depus în cadrul apelului proiecte start-up ce prevăd investiții în agricultură în valoare de circa 40 milioane de lei și care vor genera peste 80 locuri noi de muncă.

Pentru dezvoltarea proiectelor start-up depuse și susținerea tinerilor și femeilor, dornici să își dezvolte o afacere în agricultură, statul va oferi circa 26 de milioane de lei, din Fondul National de Dezvoltare a Agriculturii şi Mediului Rural (FNDAMR).

În acest context, 24 de proiecte start-up vor fi lansate și gestionate de femei, iar alte 21 de afaceri start-up de tineri fermieri. Sunt proiecte ce vizează înființarea/modernizarea plantațiilor multianuale, iar drept rezultat vor fi înființate 32,7 ha de plantații pomicole (prun, cireș, vișin, piersic, măr), plantații nucifere – 79,2 ha (alun și nuc), plantații viticole – 6,8 ha, culturi aromatice – 5,9 ha (levănțică) și arbuști fructiferi (mur, zmeur și coacăză) – 3,8 ha (în total circa 128 ha de plantații multianuale).

De asemenea, în cadrul apelului, au fost depuse și proiecte start-up în sectorul zootehnic și se referă la înființarea fermelor apicole, înființarea/modernizarea fermelor de bovine, ovine și suine.

loading...

Comments are closed.