MAE a găzduit un club de presă

MAE a găzduit un club de presă cu participarea vicepremierului Mihai Popșoi. Evenimentul a fost un prilej important pentru a discuta subiecte actuale de politică externă a Republicii Moldova și pentru a oferi o retrospectivă a vizitelor oficiale efectuate în ultimele luni.

În cadrul discuției, ministrul Popșoi a prezentat principalele rezultate obținute în urma deplasărilor externe, și a subliniat progresele realizate în consolidarea relațiilor bilaterale cu partenerii strategici. De asemenea, s-a discutat despre securitatea regională, cooperarea economică și perspectivele de dezvoltare a politicii externe a țării noastre.

„Ne dorim dezvoltarea diplomației țării și lărgirea orizonturilor în regiuni în care nu am fost prezenți până acum. Astfel, vom putea promova interesele Republicii Moldova și în alte state, și vom crea legături strânse și durabile. În acest sens, ne propunem deschiderea în scurt timp a Ambasadei noastre în Kazahstan și, anul viitor, a primei misiuni diplomatice pe continentul african”, a spus ministrul Popșoi.

În cadrul evenimentului, vicepremierul Popșoi a anunțat crearea unui Consiliu diplomatic, care va dezbate subiecte de actualitate și va facilita schimbul de experiență dintre diplomați. Consiliul diplomatic va fi format din foști ambasadori, ex-miniștri de externe și lideri de opinie.

„De la începutul mandatului meu, am avut ca priorități profesionalizarea diplomației, extinderea prezenței și pro-activitatea acesteia. Crearea acestui Consiliu este un pas important în această direcție și sunt convins că vom beneficia de deschiderea și sprijinul celor care vor dori să se implice Acești oameni valoroși au multe de spus datorită experienței lor și ne propunem să-i ascultăm pentru a îmbunătăți diplomația noastră.

Le mulțumesc jurnaliștilor prezenți pentru întrebările lor și pentru dialogul deschis. Angajamentul nostru este să menținem o comunicare transparentă și să continuăm să lucrăm pentru binele Republicii Moldova”, a declarat ministrul Popșoi.

Total
0
Shares
Total
0
Share