Actual

MAEIE a contituit o celulă de criză în contextul Codului portocaliu de coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

O celulă de criză a fost constituită la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în urma instituirii gradului de alertă națională ”Cod portocaliu” de infecție cu virusul COVID – 19.

Activitatea celulei de criză va consta în monitorizarea situației în cadrul misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale Republicii Moldova peste hotare și aparatului central al MAEIE, gestionarea tuturor aspectelor care decurg din evoluția situației, coordonarea mecanismului de consultare inter-instituţională, precum şi cu partenerii externi.

Activitatea celulei de criză a început astăzi, 10 martie.

Menționăm că, din ianuarie 2020, în cadrul MAEIE a funcționat un grup de lucru în vederea monitorizării situației și sprijinirii cetățenilor moldoveni aflați peste hotare, în zonele afectate de COVID-19.

La data de 8 martie, Comisia Națională Extraordinare de Sănătate Publică a adoptat o hotărâre prin care se determină Riscul Înalt pentru populația R. Moldova privitor la importul și răspândirea infecției COVID-19 și a constatat gradul de alertă Cod portocaliu la nivel național. Comisia îndeamnă cetățenii să urmeze recomandările de protecție personală și să informeze medicii în cazul constatării simptomelor de boli respiratorii.

La data de 7 martie, în Republica Moldova a fost confirmat primul caz de infecție cu coronavirus. Femeia infectată, în vârstă de 48 de ani, este internată într-o instituție medicală strategică desemnată. Starea ei este gravă, dar stabilă, a anunțat ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

Citește și: Dupa Chișinău, și la Bălți au fost anunțate măsuri contra noului coronavirus

loading...

Comments are closed.