Actualitate

MAEIE confirmă interesul Republicii Moldova pentru o agendă ambițioasă de cooperare în cadrul Parteneriatului Estic

Pinterest LinkedIn Tumblr

Modalitățile de intensificare a cooperării bilaterale și multilaterale, în particular în cadrul ONU, susținerea parcursului european al Republicii Moldova de către Estonia, importanța cooperării internaționale în depășirea și combaterea crizei pandemice au fost discutate astăzi în cadrul convorbirii telefonice dintre Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Oleg Țulea și Ministrul Afacerilor Externe al Estoniei Urmas Reinsalu.

Cei doi miniștri au făcut un schimb de opinii privind măsurile adoptate de autorități în contextul răspândirii infecției cu coronavirus și a modalităților de conlucrare în vederea diminuării impactului și depășirii consecințelor provocate de pandemie, în special, asupra economiilor naționale.

În contextul cooperării pe dimensiunea europeană, șeful diplomației moldovenești a confirmat interesul Republicii Moldova de a menține o agendă ambițioasă de cooperare în cadrul Parteneriatului Estic, iar Ministrul Urmas Reinsalu a menționat că Estonia va continua să fie un susținător activ al parcursului european al țării noastre, subliniind disponibilitatea de a sprijini în continuare implementarea reformelor structurale necesare.

De asemenea, interlocutorii au apreciat cooperarea bilaterală și dialogul politic activ dintre statele noastre, menționând disponibilitatea pentru valorificarea potențialului de cooperare în domenii de interes reciproc, inclusiv prin implementarea proiectelor estoniene de asistență pentru dezvoltare în Republica Moldova. În context, miniștrii au  confirmat interesul pentru organizarea unor vizite bilaterale, precum și pentru desfășurarea următoarei ședințe a consultărilor bilaterale interministeriale pe parcursul acestui an. La finele întâlnirii, miniștrii de externe din Republica Moldova si Estonia au lansat invitații reciproce pentru efectuarea unor vizite oficiale, in vederea identificării noilor direcții de colaborare.

Citește și: Marea Britanie este interesată de procesul de reglementare a conflictului transnistrean

loading...

Comments are closed.