Politic

Magazinele sociale din rețeaua „Merișor” vin în ajutorul oamenilor cu venituri modeste și au făcut reduceri de sărbători

Pinterest LinkedIn Tumblr

Având în vedere situația complicată din țară, magazinele sociale din rețeaua „Merișor” vin în ajutorul oamenilor cu venituri modeste și au făcut reduceri de sărbători. Deținătorii de carduri sociale beneficiază în perioada sărbătorilor pascale, mai exact, între 19 aprilie și 3 mai, de o reducere de 10%, la toate produsele.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Oamenii sunt foarte bucuroși că au de unde cumpăra ceea ce au nevoie, la preț redus, fapt ce le permite să facă economii.

„În toate magazinele prețurile au fost majorate, la magazinele sociale au rămas practic aceleași. Diferența se simte în buzunare, iar asta ne bucură”, a spus o pensionară.

„De cinci ani fac cumpărături doar la magazinele sociale. Aici găsesc tot ce am nevoie, la prețuri mult mai mici decât în alte magazine”, a spus un pensionar.

„Aceste magazine sunt de mare ajutor bătrânilor, care au o pensie mizeră. Cumpărăm aici și pâine, și crupe, carne și tot ce avem nevoie pentru masa de sărbătoare și nu numai”, a precizat o altă femeie.

Potrivit directorului adjunct al rețelei de magazine sociale „Merișor”, Vladimir Găină, în perioada 19 aprilie și 3 mai, oamenii pot cumpăra tot ce își doresc pentru masa de sărbătoare, cu reducere de până la 10%. Acesta este un ajutor pe care îl oferim oamenilor în contextul situației dificile din țară.

„La magazinele sociale, oamenii au posibilitatea să cumpere produse alimentare la prețuri mai mici decât în celelalte magazine, pe tot parcursul anului. De sărbători, însă, am decis să oferim și o reducere de 10% pentru toate produsele. Biscuiții de ovăz, de pildă, costau peste 42 de lei, acum costă 38 de lei. Bomboanele sunt cu 8-10 lei mai ieftine. Salamurile – cu 10-12 lei”, a precizat Vladimir Găină.

Reprezentanții magazinelor sociale din rețeaua „Merișor” mai spun că, odată cu accentuarea crizelor în țară, numărul cumpărătorilor a crescut substanțial, ceea ce confirmă că acestea sunt de un real ajutor pentru oamenii cu venituri mici.

În context, liderul Partidului „ȘOR”, Ilan Șor, salută faptul că magazinele sociale îi sprijină în permanență pe oameni.

„Este știut faptul că guvernarea PAS, ostentativ, își bate joc de oameni. Fără nicio fărâmă de mustrare de conștiință, le-au tăiat persoanelor nevoiașe acel mic ajutor de Paște, care le permitea acestor oameni să aibă ce pune pe masa de sărbătoare. Salut faptul că rețeaua de magazine „Merișor”, unul dintre cele mai importante proiecte sociale, lansate la inițiativa mea, a decis să le vină în ajutorul pensionarilor și tuturor persoanelor cu venituri modeste. Mă bucur că fiecare persoană nevoiașă din țara noastră, fiecare pensionar are ce pune pe masa de sărbătoare și va petrece așa cum se cuvine, alături de oamenii dragi”, susține Ilan Șor.

Proiectul magazinelor sociale a fost lansat în 2015, la inițiativa liderului Partidului „ȘOR”, Ilan Șor. Primul magazin a fost deschis, acum șase ani, în orașul Orhei.

În prezent, activează 139 de magazine, dintre care 92 sunt mobile, iar restul – 47 sunt staționare. Numărul beneficiarilor se ridică, în prezent, la aproximativ 400 de mii. În mare parte, aceștia sunt pensionari, veterani de război, familii numeroase și persoane cu venituri mici.

Comunicat de presă

loading...

Comments are closed.