Alte știri

MAI: 29 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi, 12 decembrie, Inspectoratul General de Carabinieri marchează 29 de ani de activitate.

La ceremonia oficială cu ocazia acestei aniversări a participat ministrul Pavel Voicu care a menționat despre importanța și rolul Trupelor de Carabinieri pentru securitatea statului și ordinea publică, menționând că pe parcursul acestor 29 de ani această subdiviziune a Ministerului a trecut prin ample reforme care au dezvoltat și modernizat instituția, oferind oamenilor servicii de calitate.

“Trupele de Carabinieri au fost și sunt o forţă de ordine publică credibilă, sigură şi stabilă, o instituţie indispensabilă societăţii, iar prin misiunile zilnice îndeplinite, carabinierii dovedesc că sunt apărătorii valorilor statului, ai respectului faţă de lege, contribuind la apărarea și păstrarea securității naționale.

Pe parcursul celor 29 de ani de la creare, au trecut prin ample reforme și transformări, dar cel mai important în timp s-a adeverit și recunoscut necesitatea acestei instituții, rolul important în societate și eficiența sa în menținerea, asigurarea și restabilirea ordinii publice.

Și de acum înainte vom susține toate proiectele de dezvoltare și modernizare a acestei instituții, în așa fel încât imaginea sa și rezultatele obținute de colegii carabinieri să reprezinte cu cinste Ministerul Afacerilor Interne și Țara” a spus ministrul afacerilor interne în discursul său.

Menționăm că în cadrul cermoniei a fost inaugurat bustul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, iar pentru activitățile desfășurate, promovarea valorilor naționale și educația militar-patriotică a tinerei generații Inspectoratul General de Carabinieri a fost decorat cu Ordinul ”Insigna de Aur de gradul I, Ștefan cel Mare și Sfânt” din partea Asociației Obștești ”Ștefan cel Mare și Sfânt”.

De asemenea, pentru merite deosebite în apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, precum și pentru profesionalismul manifestat la asigurarea legalității și ordinii de drept, mai mulți carabinieri au fost menționați cu distincții guvernamentale, ministeriale.

Ceremonii dedicate aniversării a 29 de ani de la formarea Trupelor de Carabinieri au fost desfășurate în toate subdiviziunile teritoriale ale Inspectoratului General de Carabinieri.

loading...

Comments are closed.