Alte știri

MAI a amenajat un spațiu special pentru angajații cu forme ușoare de COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

În legătură cu organizarea măsurilor suplimentare de control și combatere a infecției COVID-19, în rândurile angajaților MAI, dar și în vederea asigurării unui regim adecvat de izolare a persoanelor cu formă ușoară de COVID-19, conducerea MAI a identificat un spațiu special pentru aceste persoane.

Astfel, pentru a evita contactul angajaților infectați cu familiile sau alte persoane împreună cu care locuiesc și excluderea răspândirii infecției, Biroul Migrație și Azil al MAI a pus la dispoziție un edificiu din cadrul unui centru din subordine, pentru cazarea acestora, fiind dotat cu toate echipamentele necesare.

În acest sens, astăzi, ministrul Pavel Voicu a inspectat acest bloc locativ, pentru a se asigura că spațiul este pregătit pentru cazarea persoanelor cu formă ușoară de COVID-19, care nu întrunesc criteriile de spitalizare. Acest sediu are o capacitate de 28 locuri de cazare și este dotat cu toate echipamentele necesare.

În cadrul vizitei ministrul a comunicat responsabililor despre faptul că sănătatea angajaților este o prioritate, dar și sănătatea celor apropiați lor, iar  izolarea în acest centru va reduce contactul celor infectați cu membrii familiilor, fiind exclus riscul de răspândire a infecției.

Serviciul medical al MAI va identifica angajații cu forme ușoare, va asigura internarea în condiții de securitate epidemiologică și va stabili tratamentul necesar. Totodată, la supravegherea, acordarea asistenței medicale necesare și realizarea altor activități conform Protocolului clinic standardizat pentru medicii de familie, vor fi implicați angajații Centrului medical al IGPF.

În prezent, în Ministerul Afacerilor Interne sunt înregistrate 162 de cazuri active de COVID-19, din acest număr de angajați, 33 primesc tratament în cadrul Spitalului MAI.

Citește și: Câți militari ai Armatei Naționale s-au vindecat de COVID-19 și câți mai sunt infectați

loading...

Comments are closed.