MAI a indicat, IGP a executat! De astăzi, mai multe echipaje vor patrula în toată țara

La indicația MAI, Poliția Națională intensifică măsurile de supraveghere și control pe drumurile publice.

“De astăzi, mai multe echipaje vor patrula în toată țara.

Inspectoratul General al Poliției atrage atenția asupra faptului că se atestă o situație îngrijorătoare privind numărul accidentelor rutiere produse  pe drumurile publice, soldate cu traumatisme grave și pierderi de vieți omenești.

Depășirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic, iresponsabilitatea, conducerea în stare de ebrietate, depășirile neasigurate, utilizarea telefonului mobil la volan,  neacordarea priorității de trecere pietonilor rămân a fi principalele cauze care duc la asemenea tragedii. 

Constatăm cu regret că, comunicarea de prevenire nu aduce rezultatele scontate și că șoferilor le este mai mult frică de amendă sau ridicarea permisului de conducere, decât că într-o secundă ar putea lua viața unui om.

Venim repetat cu un apel la responsabilitate și atenție, iar cei care expun riscului participanții la trafic vor fi pedepsiți conform legii.

În context, solicităm șoferilor să manifeste un comportament adecvat la stoparea de către agenții de poliție și să se conformeze indicațiilor acestora. Mașina din spatele sau fața ta poate fi condusă de un șofer iresponsabil.

Reiterăm, respectarea tuturor regulilor de circulație, conducerea preventivă, dar și excluderea ideii că mie nu mi se poate întâmpla nimic sunt aspecte pe care trebuie să le implementeze fiecare dintre cei care conduc autovehicule. 

Nimic nu este mai important decât viața. Respectă regulile de circulație și îmbrățișează-ți familia”, a transmis Poliția.

Total
0
Shares
Total
0
Share