Actual

MAI a semnat un Acord de colaborare în domeniul educațional

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 25 februarie curent, a avut loc semnarea Acordului de colaborare în domeniul educațional între Ministerul Afacerilor Interne şi instituția privată de învățământ Liceul Teoretic ”Orizont”.

Prezentul Acord stabilește cadrul general de cooperare în domeniul formării educaționale a elevilor instituției de învățământ în domeniul menținerii ordinii, securității publice și protecției civile, cât și protecției sociale a copiilor angajaților Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, în urma acestui Acord, copiii angajaților MAI vor fi înmatriculați la studii în Liceul Teoretic ”Orizont”, beneficiind de reducerea taxei de studii cu 50 la sută din costul total al contractului anual de studii, iar pentru copiii angajaților MAI care au decedat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, studiile vor fi gratuite.

Documentul a fost semnat de către Secretara de Stat al MAI, Mariana Grama și Directorul General al Instituției de Învățământ, Domokos Szocs.

Totodată, în cadrul evenimentului, oficialii au discutat despre necesitatea și utilitatea unui asemenea acord pentru angajații din cadrul MAI și din instituțiile subordonate, cât și despre importanța educării unei societăți bazată pe cunoaștere, în special în contextul crizei actuale generate de răspîndirea infecției COVID-19.

La rândul său, Directorul Instituției de Învățământ a menționat despre faptul că prin acest Acord de parteneriat va putea fi obținută responsabilizarea civică a fiecărui elev în parte prin organizarea de către MAI a activităților, seminarelor, vizitelor în teritoriu cu tematici specifice ordinii și securității publice.

În final, părțile au convenit asupra consolidării eforturilor asupra educării unei societăți bazată pe cunoaștere.

loading...

Comments are closed.