Actual

MAI: Astăzi va avea loc o detonare controlată a resturilor de rachetă în care a fost depistat explozibil

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi va avea loc o detonare controlată a resturilor de rachetă în care a fost depistat explozibil, urmare a cercetărilor extinse la fața locului, efectuate aseară de poliția de frontieră și poliția națională, în zona sectorului de frontieră Larga (raionul Briceni), informează MAI.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Astfel, pentru înlăturarea pericolului, echipe mixte de geniști ale Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării vor interveni pentru detonarea controlată a explozibilului depistat în alte resturi ale de rachetă, descoperite ulterior în urma extinderii investigațiilor efectuate la fața locului aseară, în zona localității Larga.

În timpul serii trecute, Grupul Operativ de Documentare IGPF și IGP au depistat în timpul cercetării la fața locului, focosul cu explozibil al rachetei prăbușite pe teritoriul național. Urmare a depistării,explozibilului, a fost solicitată și echipa de geniști din cadrul Batalionului Independent Codru al Armatei Naționale pentru examinare extinsă și stabilire a modului comun de intervenție pentru înlăturarea pericolului. Decizia comună a echipelor de geniști ai MAI și MA a fost pentru înlăturarea pericolului printr-o explozie controlată a focosului rachetei.

Din cauza riscurilor generate de existența explozibilului, încă de aseară, aria de protecție a fost mărită. Echipe ale poliției naționale și ale poliției de frontieră au întreprins măsuri speciale de asigurare a perimetrului de securitate, pentru a nu exista pericole asupra populației.

În cursul acestei dimineți, patrule de poliție au informat locuitorii localităților Pavlovca și Larga să păstreze distanța și să nu se apropie de zona de securitate impusă de autorități pentru protecție. De asemenea, a fost blocat accesul către zona în care va avea loc detonarea. Totodată au fost informate și autoritățile ucrainene în legătură cu acțiunea de detonare controlată a explozibilului depistat în apropierea localității Larga.

Echipele de geniști ale MAI și MA sunt antrenate special și au experiență vastă pentru astfel de situații, în decursul timpului operând zeci de detonări controlate.

Din datele preliminare, focosul rachetei este alimentat cu aproximativ 80 de kilograme de material explozibil.

loading...

Comments are closed.