Actual

MAI avansează în domeniul conversiei permiselor de conducere

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mulți dintre cetățenii Republicii Moldova fac parte din diasporă, iar fenomenul migrației rămâne în continuare activ. Indiferent în ce colț al lumii se află cetățenii Moldovei, Ministerul Afacerilor Interne depune eforturi pentru a facilita viața acestora. În acest sens, discuțiile bilaterale pe marginea subiectului conversiunii permiselor de conducere au continuat să avanseze.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

În perioada anului curent, a fost semnată Declarația comună de intenție între MAI al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Infrastructurii Digitale și Transport al Republicii Federale Germania, cu privire la procedura de conversiune a permiselor de conducere dar și inițierea proceselor de negociere a proiectelor de acorduri bilaterale cu o serie de state, precum Franța, Grecia și Spania.

Totodată, menționăm că în prezent, Republica Moldova mai are încheiate 3 acorduri în acest sens cu Italia, Turcia și Lituania.

La fel, au fost stabilite un șir de state, cum ar fi Portugalia, Ungaria, Slovacia, Letonia, Estonia, Belgia, Bulgaria, Macedonia de Nord, Albania, Cehia, Azerbaidjan, Georgia, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Turkmenistan, Armenia, Kazahstan, Polonia, care asigură procesul de conversiune a permiselor de conducere eliberate de autoritățile Republicii Moldova, în baza prevederilor Convenției de la Viena privind traficul rutier, din 8 noiembrie 1968.

În continuarea realizării acestui obiectiv, Ministerul Afacerilor Interne reiterează angajamentul de a sprijini cetățenii din diasporă, în vederea facilitării preschimbării permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova, în țările de reședință a diasporei.

loading...

Comments are closed.