Alte știri

MAI condamnă dublele standarde aplicate de către o formațiune politică în încercarea de a-și face publicitate electorală

Pinterest LinkedIn Tumblr

MAI condamnă dublele standarde aplicate de către o formațiune politică în încercarea de a-și face publicitate electorală pe seama instituției.  Reacția vine în contextul a două incidente în care a fost implicat Partidul Politic ,,AUR”, dintre care unul a fost folosit pentru a atrage MAI în campania electorală din acest an.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În context, Ministerul Afacerilor Interne a venit cu următorul comunicat:

Este alarmantă atitudinea unor concurenți electorali care aplică duble standarde către acțiunile reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne în cazul în care reprezentanții partidelor sunt documentați în calitate de persoane care încalcă legea și în cazul în care au statut de parte vătămată.

Astfel, la 12.06.2021, în intervalul orelor 11:20 – 12:20, autobuzul membrilor și susținătorilor Partidului Politic ,,AUR”, a fost parcat neregulamentar în fața Primăriei Orhei. Conducătorul autocarului a ignorat cerințele indicatorului rutier de interzicere și a fost sancționat pentru parcarea în loc interzis conform art.240, alin.1, Cod Contravențional, de către agentul constatator din cadrul Inspectoratului de Poliție Orhei.

Anterior, la 11.06.2021, în jurul orelor 16:00, a parvenit un apel la numărul unic de urgență 112, prin intermediul căruia am fost informați că în or. Vadul lui Vodă, o persoana agresivă a deteriorat geamul de la autocarul menționat mai sus. În cadrul verificărilor s-a constat că autocarului, cu inscripția Partidului Politic ,,AUR”, parcat în fața unui centru comercial, i-a fost deteriorat un geam de către o persoană, vizibil în stare de ebrietate, care a fost reținută, identificată și pe numele acesteia fiind pornit un proces contravențional.

Este regretabil că unul din aceste cazuri este folosit de către un concurent electoral pentru a obține prezența în spațiul mediatic, deși ambele cazuri reprezintă încălcări ale Codului contravențional.

Rămânem pe poziția că Legea este și trebuie să fie aplicată indiferent de apartenența politică a persoanei care a încălcat-o sau ,,culoarea” mijlocului de transport din campania electorală. Rămânem în serviciul societății 24 din 24 de ore și pe poziția neimplicării în campania electorală.

loading...

Comments are closed.