Actualitate

MAI intensifică relațiile de cooperare cu Ambasada SUA la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ana Revenco, ministrul Afacerilor Interne a avut astăzi o întrevedere cu Laura Hruby, șefa adjunctă a misiunii Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Interlocutoarele au discutat proiectele în curs de realizare și cele de viitor menite să asigure o mai bună funcționalitate a activităților MAI, în domenii precum: digitalizare și tehnologii informaționale, managementul frontierelor, gestionarea migrației și alte domenii specifice sistemul afacerilor interne.

Doamna ministru a mulțumit doamnei Hruby pentru asistența semnificativă oferită de către SUA instituției pe care o conduce în procesul reformelor desfășurate, exprimându-și dorința de a intensifica relațiile de colaborare. „Consolidarea parteneriatului moldo-american este un obiectiv important pentru noi – astfel vom putea accelera schimbările în domeniile de activitate pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite cetățenilor,” a menționat doamna Revenco.

O direcție importantă în acest sens este creșterea capacităților MAI de a oferi sprijin altor țări în situații de urgență – așa cum au făcut salvatorii moldoveni reveniți de curând din Grecia, unde au participat cu succes la lupta cu incendiile de pădure.

loading...

Comments are closed.