Social

Mai mult sex – mai puține boli mintale! Dovadă științifică!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Știm cu toții că sexul frecvent este o măsură preventivă pentru bolile cardiovasculare, cancerul și stresul. Ajută la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea somnului. Cu alte cuvinte, sexul este un medicament magic care nu poate fi găsit pe rafturi în nicio farmacie. Și știința a dovedit demult acest lucru. Știți că a face dragoste este la fel de bun pentru sănătatea mintală? Este într-adevăr! Fără anxietate, fără depresie, doar fericire.

Potrivit unui nou studiu publicat în revista științifică Emotion, relațiile sexuale, ca un panaceu, afectează starea mentală, provocând bunăstare emoțională. Nu că nimeni nu a observat. Dar este întotdeauna frumos când știința confirmă acest lucru.

În timpul studiului, o sută cincizeci și doi de studenți au ținut un jurnal sexual timp de trei săptămâni. În ea au scris în ce zile au făcut sex și au descris în detaliu și starea lor de spirit după aceasta. Acest lucru a făcut posibilă detectarea unui anumit tipar.

Cercetătorii au descoperit că majoritatea participanților au raportat o îmbunătățire bruscă a stării de spirit, a doua zi după ce au făcut dragoste. Mai exact, au început să vadă mai mult sens în viață, au privit lucrurile dintr-un unghi diferit, pozitiv.

Pesimismul a scăzut semnificativ. Calitatea sexului afectează și starea de spirit – cu cât este mai bună, cu atât starea de spirit este mai bună.

Din păcate, peste o zi de la euforie, totul a revenit ca înainte. Fericirea și optimismul au dispărut a doua zi, ceea ce nu ajută cu adevărat bunăstarea mentală pe termen lung. Poate că asta te va împinge către un sex mai frecvent? Cu toate acestea, măcar o zi cu bună dispoziție este mai bine decât nimic.

 

loading...

Comments are closed.