Social

Mai multă transparență, dar și prețuri mai mici la biletele pentru cursele charter

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministerul Economiei și Infrastructurii a aprobat „Regulamentului de selectare a operatorilor aerieni care vor executa zborurile de repatriere”, informează Telegraph.md

Acest lucru va determina o mai mare  transparență în procedurile de selectare a companiilor aeriene charter care transportă cetățenii moldoveni acasă, dar și prețuri mai mici la biletele pentru aceste curse.

Ministerul Economiei și Infrastructurii a decis să intervină în această procedură, în urma examinării mai multor petiții ale cetățenilor Republicii Moldova, care s-au confruntat cu dificultăți în privința zborurilor de repatriere.

„Este important să asigurăm transparență în procedurile de selectare a companiilor aeriene charter. Am ținut cont de petițiile expediate în adresa autorităților de către cetățeni și vom întreprinde și în continuare toate măsurile necesare ca zborurile charter să fie efecuate corect și în siguranță”, a menționat ministrul Sergiu Railean.

Astfel, au fost create condițiile necesare de acces la licitație pentru toți operatorii aerieni interesați de executarea zborurilor charter de repatriere, conform listelor întocmite de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Citește și: SCANDAL LA AEROPORT! O companie avia nu i-a acceptat la bord pe moldovenii care aveau bilete valabile spre Italia

loading...

Comments are closed.