Mai multe creșe pentru copiii din Moldova. Un nou apel lansat astăzi

În cadrul unei conferințe de presă, s-a anunțat lansarea unui nou concurs pentru crearea și extinderea creșelor publice, pentru copiii, familiile și comunitățile din țară.

Apelul este deschis pentru APL-urile de nivelul I din localitățile cu o populație de peste 5000 de locuitori. Pentru extinderea creșelor, Guvernul va aloca 20 de milioane, iar suma maximă pentru proiect este de 1,5 milioane cu posibilitatea de a depăși această sumă cu 15%, sursele suplimentare urmând să fie acoperite financiar de către APL.

În 2023, 20 de localități au beneficiat de programul de extindere a creșelor, ceea ce înseamnă 15 grupe noi create și 20 de grupe de creșă renovate și pregătite pentru sezonul rece. Pe lângă acestea, au fost create 8 grupe noi, finanțate de partenerii externi, 10 grupe renovate, au fost lansate 8 creșe de tip familial și 2 creșe amenajate de angajatori.

Începând de astăzi, 1 iulie, autoritățile publice locale vor avea la dispoziție 30 de zile calendaristice – până pe 30 iulie 2024, pentru pregătirea documentației tehnice și completarea formularelor de participare. Proiectele selectate urmează a fi implementate până la sfârșitul anului 2024.
„Încurajăm toate autoritățile publice locale de nivelul I să participe activ în acest concurs important pentru comunitățile locale, contribuind astfel la îmbunătățirea accesului la educație timpurie pentru copii și la dezvoltarea durabilă a fiecărei localități!”, i-a îndemnat pe potențialii aplicanți ministrul Andrei Spînu.
Toate detaliile de aplicare și termenele limită pot fi consultate în Ghidul de aplicare la concurs, elaborat în colaborare cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale, care urmează a fi publicat pe paginile Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (www.midr.gov.md), Oficiului Național de Dezvoltare Regională și Locală (www.ondrl.gov.md) și a agențiilor de dezvoltare regională (www.adrnord.md, www.adrcentru.md, www.adrsud.md, www.adrgagauzia.md, www.adrchisinau.md).

Total
0
Shares
Total
0
Share