Alte știri

Mai multe curți de blocuri intră în reparații. Ceban: Este vorba de 35 de curţi de blocuri, câte 7 din fiecare sector

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mai multe curți de blocuri intră în reparații. Este vorba de 35 de curţi de blocuri, câte 7 din fiecare sector al capitalei – vor fi reparate în acest an, scrie primarul general, Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„A fost lansată licitaţia pentru lucrările care urmează a fi efectuate, iar ofertele pot fi depuse începând cu ziua de ieri, 15 aprilie. Lucrările de reparaţie în curţile de blocuri din municipiul Chişinău presupun:

Decaparea asfaltului uzat, montarea bordurilor noi, ridicarea la cote a capacelor de la căminele de vizitare ale instalaţiilor de alimentare cu apă şi canalizare, asfaltarea curţilor de blocuri, amenajarea trotuarelor, construcția după caz a parcărilor, instalarea iluminatului și amenajarea mobilierului urban și a terenurilor de joacă și workout”, precizează Ceban.

Până în prezent au fost desfășurate procedurile de examinare a tuturor ogrăzilor.

Edilul punctează că curțile au fost alese în funcție de multiplele cereri parvenite din partea locuitorilor pentru ca Administrația Publică Locală să intervină, inclusiv este vorba de acele curți unde nu sunt planificate interveniții la rețelele subterane.

„Deasemenea, intervențiile pe unele adrese au fost determinate prin legea bugetului votată de către Parlament. Este primul pas și vom continua să reabilităm curțile de bloc, lucru care nu a fost realizat niciodată de la construcția orașului”, a punctat acesta.

loading...

Comments are closed.