Social

Mai multe mașini din apropierea grădinițelor au fost jefuite! Patru tineri reținuți de poliția capitalei – VIDEO

Pinterest LinkedIn Tumblr

Patru tineri au fost reținuți de poliție, fiind bănuiți că au jefuit mai multe automobile din Chișinău, parcate în apropierea școlilor și grădinițelor.

Poliția susține că tinerii, cu vîrste cuprinse între 22 și 34 de ani, erau membrii unui grup criminal. Aceștia au fost încătuşaţi de către ofiţerii de investigaţii ai sectorului Buiucani din cadrul Direcţiei de Poliţie Chişinău, după ce au realizat mai multe intervenţii şi percheziţii cu suportul angajaţilor BPDS “Fulger” a Inspectoratului General al Poliţiei.

Tinerii erau originari din Chișinău și Dubăsari, iar doi dintre ei au fost anterior judecaţi pentru furturi şi infracţiuni legate de droguri. Potrivit poliției, indivizii jefuiau automobile, aplicînd metoda dezactivării sistemelor de alarmă de la distanţă cu un dispozitiv de model necunoscut.

De obicei, indivizii ţinteau automobilele parcate în preajma instituţiilor de învăţământ sau grădiniţe, unde pătrundeau prin metoda respectivă şi furau genţi, portmonee şi alte bunuri de preţ.

Totodată, s-a constatat că membrii grupării ar fi fost implicaţi într-un şir de furturi de acest gen pe parcursul anului curent, iar cetăţenii care au avut de pătimit sunt rugaţi să se adreseze la Inspectoratul de Poliţie al sectorului Buiucani, strada Calea Ieşilor 12.

Conform legislaţiei penale în vigoare aceştia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 2 ani până la 6 ani.

loading...

Write A Comment