Politic

Mai multe persoane au fost convocate la Președinție. Maia Sandu anunță rezultatele discuțiilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Maia Sandu, președintele RM:

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Am convocat în această dimineață Comisia Națională pentru Integrare Europeană (CNIE), pentru a aproba mai multe decizii ce vizează procesul de euro-integrare a Republicii Moldova. Am extins componența Comisiei, invitând să ni se alăture nouă membri noi, reprezentanți ai autorităților locale și ai societății civile. Odată cu venirea lor, procesul de consultare și de coordonare a măsurilor de euro-integrare va deveni mai incluziv și va fi mai aproape de cetățeni.

Am discutat, de asemenea, modificările propuse în cadrul consultărilor publice pentru completarea Planului de acțiuni pentru implementarea măsurilor propuse de Comisia Europeană în Avizul său privind cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Planul conține acțiuni care trebuie realizate în următoarele luni pentru a putea avansa în demersul nostru de aderare, în mai multe domenii:
– Reforma justiției și combaterea corupției
– Remedierea deficiențelor în legislația electorală;
– Dezoligarhizarea, consolidarea luptei împotriva crimei organizate și recuperarea activelor;
– Consolidarea capacității administrației publice și gestionarea finanțelor publice;
– Implicarea societății civile în procesele decizionale, precum și
– Consolidarea protecției drepturilor omului și combaterea violenței de gen.

Planul a fost aprobat și va fi publicat după includerea modificărilor adoptate la ședința de azi. Tot astăzi am discutat mecanismul interinstituțional de coordonare a procesului de integrare europeană, care va fi definitivat de Guvern în următoarele săptămâni.

Integrarea europeană a Republicii Moldova este proiectul nostru de țară, pe care vom avansa în ritm susținut, în pofida circumstanțelor complicate în care ne aflăm în prezent. Vrem, astfel, să le oferim cetățenilor perspectiva unui trai mai bun și mai multe oportunități aici, acasă.

loading...

Comments are closed.